”Kyllä onnistuu” – liian harvoin rakennusalalla kuultua

Yhteistyömme Rakentajan kanssa esittelee tulevaisuuden
rakentamisen ratkaisuja.

 
Vieraskynä 1, vaalea moodboard (1).png

Tervetuloa seuraamaan uutta Näinkin voi rakentaa -vieraskynä-sarjaa, joka julkaistaan yhteistyössä Rakentajan tuoteperheen kanssa. Vieraskynä-sarjamme esittelee oivaltavia ja upeita toteutuksia niin rakentamisen kuin sisustamisenkin saralta. Jos ajatuksissasi on rakentaa jokin näyttävä elementti kotisi kruunuksi, tämä sarja on juuri sinua varten. Näissä toteutuksissa visuaalisuus ja käytännöllisyys kulkevat käsi kädessä. Esittelemme jo tehtyjä toteutuksia, joten ideat ovat taatusti käytännössä testattuja. Kerromme myös, mitä olisi voinut tehdä toisin. Lue siis vieraskynäämme ennen kuin aloitat oman projektisi, ja saatat säästyä monelta mutkalta.

Tämän vieraskynän takana on noin tusina rakentamisesta ja sisustuksesta kiinnostunutta tekijää, ja taustamme vaihtelevat rakennusmestarista sisustusarkkitehtiin, teolliseen muotoilijaan ja sisällöntuottajaan. Meitä yhdistää halu kehittää suomalaista rakentamista, asumista ja muotoilua. Haluamme ulottaa tämän ensiluokkaisen arkkitehtuurin ja muotoilun myös yksityiskotien puolelle. Näin turvaamme ajattoman designin ja arkkitehtuurin säilymisen myös tulevaisuudessa, kun yhä useampi uskaltaa kokeilla kunnianhimoisempia ratkaisuja myös omissa projekteissaan.

Olemme kyllästyneet kuulemaan rakennustyömailla, että ”ei onnistu”. Sen aika on nyt ohi. Siksi haluamme paljastaa parhaat tavat rakentaa ja tuoda tämän tiedon kaikkien saataville. Haluamme samalla parantaa kuluttajan asemaa. Sinä päätät, ja ammattilaisten taidolla löydetään ratkaisut. Pyrimme kuulemaan jokaisen esittelemämme projektin kohdalla mahdollisimman montaa sen parissa työskennellyttä. Rakennusala tarvitsee tuoreita, innovatiivisia ja yhteistyöhön valmiita tekijöitä, koska rakentaminen on aina monen tekijän summa.

Kyllä onnistuu. Sen me haluamme todistaa. Avoimella keskustelulla ja tiedonjaolla mahdollistetaan parempaa yhteistyötä niin alan toimijoiden kuin ammattilaisten ja kuluttajienkin välillä, sekä vähennetään tulkinnanvaraisuutta rakennusmääräyksistä ja -valvonnasta. Tavoitteenamme on, ettei kuluttaja jää yksin sääntöviidakon keskelle. On tärkeää, että tietoa rakennusvalvonnan hyväksymistä ratkaisuista on tarjolla avoimesti ja määräysten tulkinta on yhdenmukaista asuinpaikasta riippumatta.


Tämä on tulevaisuuden rakentamista.

RY rakentajat.jpg

PS. Arkkitehtuurin ja muotoilun päivänä 3. helmikuuta sisustussuunnittelija ja stylisti Laura Seppänen avautui sosiaalisessa mediassa turhautumisestaan suomalaisen rakentamisen sääntöviidakkoon. Ajatus uudenlaisesta yhteisöstä, joka kokoaisi rakentamiseen liittyvää tietoa ja inspiraatiota saman #rakennetaanyhdessä -tunnisteen alle, jäi kytemään. Seppänen kokosi yhteen ryhmän ihmisiä, joita yhdistää kiinnostus rakentamiseen, sisustamiseen ja parempaan asumiseen. Syntyi Rakennetaan Yhdessä -yhteisön ja yhdistyksen perustukset. Keskustelunavaus rakennusalan mahdollisuuksista, oivaltavammista ratkaisuista ja avoimemmasta yhteistyöstä on herättänyt paljon kiinnostusta kuluttajissa, alan toimijoissa sekä medioissa. Rakennetaan Yhdessä -someyhteisön löydät Instagramissa @rakennetaanyhdessa -tililtä ja hastagin #rakennetaanyhdessä kautta.

 

Näinkin voi rakentaa -vieraskynäsarjan seuraava osa julkaistaan syyskuussa 2021 rakentaja.fi:n sivuilla.

 

Rakennetaan Yhdessä -yhteisö kokoaa yhteen rakennus- ja sisustusalan kehittämisestä sekä paremmasta asumisesta kiinnostuneet. Edistämme ja luomme avointa keskustelua suomalaisesta rakentamisesta Instagram-yhteisössämme ja muissa kanavissa tuottamalla monipuolisia mediasisältöjä.  Toimimme rakennusalan eri toimijoita ja kuluttajia yhdistävänä sekä kuuntelevana osapuolena. Nostamme esille onnistuneiden rakennusratkaisujen avulla, että näinkin voi rakentaa. Tervetuloa mukaan! 

Vieraskynä-sarjan ensimmäinen osa on julkaistu alunperin rakentaja.fi:ssä: https://www.rakentaja.fi/artikkelit/19594/rakennetaan_yhdessa_vieraskyna.htm


Kuvien lähteet:
Vaalea moodboard
Åke E:son Lindman, suunnittelu Tham&Videgård / Ambroise Tezenas, suunnittelu Nicolas Schuybroek / Tom Mark Henry / Åke E:son Lindman, suunnittelu Tham&Videgård

Värikäs moodboard
Nicole Wu / Nova Visualis ja Charlotte Taylor / Toniton / Concrete Nation

Viivapiirrokset
Anne Vepsä, Rakennetaan Yhdessä ry

Previous
Previous

Isot pinnat vaikuttavat tilan tunnelmaan – Tutustu eri lattiamateriaaleihin heti suunnittelun alussa

Next
Next

Mitä huomioida märkätilojen suunnittelussa ja toteutuksessa?